Quartzline доставува и исполнува индустриски и декоративни подови.

Разновидноста на премази за различни продукции и активности - месопреработка, хлебарство и слаткарство, млечна индустрија, паркиралишта, магацини, канцеларии, јавни згради, куќи и други. Висок квалитет и гаранција на подовите.

Производството на прехранбени производи и пијалоци бара високо ниво на хигиена и отпорност на подните облоги на интензивно оптоварување и чистење.

Quartzline располага со решенија за јавни паркиралишта и за тротоарите на гаражи на фамилијарни куќи. Подните облоги се отпорни на нафтени деривати и не дозволуваат пролизгување.

Производи на Quartzline со можност за разнообразни бои и форми. Песочните теписи са преферирани подови за продавници, хотели, ресторани, канцеларии и домове.

Зошто да ги преферирате подовите на Quartzline?

1. Отпорни на интензивно користење

Подовите на Quartzline се наменети за интензивно оптоварување и се отпорни на механички удар, триење и удари. Цврстината на премазот е погоден како и за фабрики, продавници, паркинг, јавни површини, така и за домот и канцеларијата.

Палетата на производи вклучува разновидни материјали за различни типови простории.

2. Лесно чистење

Премазот на подовите го попречува пополнувањето на порите на тротоарите со прав, масти или производни суровини. Структурата на материјалите овозможува да се користи вода и јаки детергенти, за побрзо и полесно чистење.

3. Отпорни на хемиски препарати

За да се одржи чистота и хигиена на подовите се бара често користење на хемиски препарати и киселини. Подовите на Quartzline се отпорни на агресивни средства за чистење и овозможуваат миење со вода и со пареа.

4. Поседуваат ефект против лизгање

Мокрење и чистењето на подовите може да стане причина за пролизгување на луѓе, виљушкари или автомобили. Премазот на Quartzline ги спречува овие опасности и обезбедува стабилен премин и намалување на трауми.

5. Избор на бои

Производите на Quartzline даваат богат избор на бои. Материјалите дозволуваат користење на неколку бои во сложени форми и натписи.

6. Гаранција

Висококвалитетни германски материјали и нивното правилно поставување даваат причина да предлагаме гаранциски период на подовите меѓу 5 и 10 години, во зависност од избраните производи.

Политиката на Quartzline за секој клиент е да се грижи за поставените подове. Се извршуваат периодични инспекции со максимално брзо отстранување при возникнување на повреди, направени от механички удари и деформации при користење.

Вести

21

Oct
Quartzline учествува во меѓународниот саем INDAGRA 2015, кој што се одржува секоја година во салата за изложби ROMEXPO, Букурешт, Романија. На саемот участвуваат фирми поврзани со прехрамбената индустрија, како и ...

09

Oct
На 8 октомври 2015 г. официјално беше откриен „Арт центар Банкја”, чиј што создавач и спонзор е Кварцлајн. Сопственикот на Кварцлајн, Николај Шаранков избра да насочи дел од постигнатото после ...

26

Aug
Во 2015 г. Quartzline ги продолжи своите успешни проекти со клиенти од областа на медиумите. Во годините беа изработени подовите на БНТ1 – Студио 6 за новинарската емисија, Студио 1 ...