Настилки за хлебарство и сладкарство

Качествените подови настилки в бранш хлебарство и сладкарство подпомагат за високата хигиена на производствените площи, намаляват на ремонтите и осигуряват безопасна работа на персонала.

Настилките Quartzline отговарят на основните критерии за индустриален под:

  • Лесно почистване – производството на тестени изделия често води до смесване на фини брашнени остатъци с вода, които се набиват в пода и трудно се премахват;
  • Безопасност и нехлъзгаемост – производството на сладкарска продукция е свързана с попадане на мазни продукти върху пода;
  • Механична устойчивост – в този бранш имаме средно натоварване, но обикновено се извършва с колички с малки колела и висок точков натиск.
  • Химическа и киселинна устойчивост – ежедневното използване на обезмаслители и препарати е задължително, но и агресивно по отношение на пода.
  • Устойчивост на резки температурни разлики – продукцията в бранша е свързана с топлинна обработка и ползване на печки, от които излизат колички с нагряти колела до 250 С.

Предприятия за отрасъл хлебарство и сладкарство, които се довериха на подовите настилки и опита на Quartzline:

  • Mondelez, гр. Своге – 2000 кв.м. настилки
  • Сладкарски цех Неделя – 1 800 кв.м
  • Хлебозавод Кърджали – 1 000 кв.м.
  • САВИМЕКС, Добрич – 3 000 кв.м.
  • Захарни заводи Горна Оряховица – 2 500 кв.м.
  • Пчела – 200 кв.м.
  • Форнети, Ихтиман – 200 кв.м.
  • Мис Каприз – 200 кв.м.
  • Вита Фуудс – 1 600 кв.м.