Настилки за хлебарство и сладкарство
Качествените подови настилки в бранш хлебарство и сладкарство подпомагат за високата хигиена на производствените площи, намаляват на ремонтите и осигуряват безопасна работа на персонала.
Настилките Quartzline отговарят на основните критерии за индустриален под:
- Лесно почистване – производството на тестени изделия често води до смесване на фини брашнени остатъци с вода, които се набиват в пода и трудно се премахват;
- Безопасност и нехлъзгаемост – производството на сладкарска продукция е свързана с попадане на мазни продукти върху пода;
- Механична устойчивост – в този бранш имаме средно натоварване, но обикновено се извършва с колички с малки колела и висок точков натиск.
- Химическа и киселинна устойчивост – ежедневното използване на обезмаслители и препарати е задължително, но и агресивно по отношение на пода.
- Устойчивост на резки температурни разлики – продукцията в бранша е свързана с топлинна обработка и ползване на печки, от които излизат колички с нагряти колела до 250 С.
Предприятия за отрасъл хлебарство и сладкарство, които се довериха на подовите настилки и опита на Quartzline:
- Mondelez, гр. Своге – 2000 кв.м. настилки
- Сладкарски цех Неделя – 1 800 кв.м
- Хлебозавод Кърджали – 1 000 кв.м.
- САВИМЕКС, Добрич – 3 000 кв.м.
- Захарни заводи Горна Оряховица – 2 500 кв.м.
- Пчела – 200 кв.м.
- Форнети, Ихтиман – 200 кв.м.
- Мис Каприз – 200 кв.м.
- Вита Фуудс – 1 600 кв.м.