Подови за пекарство и слаткарство

Квалитетните подови во индустрија пекарство и слаткарство помагаат за високата хигиена на производствените површини, ги намалуваат поправките и обезбедуваат сигурна работа на персоналот.

Подовите Quartzline одговараат на основните критериуми за индустриски под.

 • Лесно чистење – производството на тестенини често доведува до мешање на фини брашнени остатоци со вода, кои се лепат на подот и тешко се отстрануваат,
 • Безбедност и без лизгање – производството на кондиторски производи е поврзано со паѓање на мрсни производи врз подот,
 • Механичка отпорност – во оваа индустрија имаме просечно оптоварување, но обично се врши со колички со мали тркала и висок точкест притисок,
 • Хемиска и киселинска отпорност – секојдневното користење на обезмаслувачи и препарати е задолжително, но и агресивно во однос на подот,
 • Отпорност на нагли температурни разлики – производството во индустријата е поврзана со термичка обработка и користење на печки, од кои одат колички со загревање тркала до 250 С.

Фирмите во индустрија пекарство и слаткарство, кои што ни се доверија на подовите и праксата на Quartzline:

 • Mondelez, гр. Своге – 2000 кв.м. настилки
 • Неделя – 1 800 кв.м
 • Хлебозавод Кърджали – 1 000 кв.м.
 • САВИМЕКС, Добрич – 3 000 кв.м.
 • Захарни заводи Горна Оряховица – 2 500 кв.м.
 • Пчела – 200 кв.м.
 • Форнети, Ихтиман – 200 кв.м.
 • Мис Каприз – 200 кв.м.
 • Вита Фуудс – 1 600 кв.м.