Арт центар Банкја отвори врати

  • Следна вест
  • Претходна вест
Арт център Банкя откриване

Арт центар Банкја отвори врати

На 8 октомври 2015 г. официјално беше откриен „Арт центар Банкја”, чиј што создавач и спонзор е Кварцлајн. Сопственикот на Кварцлајн, Николај Шаранков избра да насочи дел од постигнатото после долгогодишен труд, како инвестиција во младите талентирани хора на Бугарија. Во центарот ќе се даде можност на сите млади творци в областа на ликовната уметност да творат и се развиваат.

На отворањето беше претставена изложбата „Уметноста е терапија”. Во неа се собрани творбите на едни од најпознатите бугарски уметници – акад. Светлин Русев и скулпторот Георги Чапканов. Изложбата покажа и творби на млади уметници. Изложбата може да биде видена до 8 ноември 2015 година.

Адреса на Арт центар Банкја – гр. Банкја, ул. „Александар Стамболиски” №10.
Работно време: од вторник до сабота од 10:00 – 17:00 часот тел.02 856 90 71.

  • Следна вест
  • Претходна вест